Tandea Hjorthagen erbjuder precis alla tjänster inom tandvård på en och samma klinik, såväl förebyggande som åtgärdande behandlingar samt estetiska behandlingar.

– Vi lagar hål i tänderna, gör rotfyllningar, sätter tandställningar, gör bettskenor, utför kirurgiska ingrepp som tandimplantat, ger dig ett vitt leende, tar hand om tandvårdsrädda och hjälper dig att förstå hur du ska ta hand om dina tänder och din munhälsa i vardagen för att öka chanserna till att ha friska tänder livet ut, säger Maryam Kazazi, legitimerad tandhygienist med över elva års yrkeskompetens samt klinikchef på Tandea i Hjorthagen.

Här är patienten i centrum. Kliniken är välkomnande och familjär och finns på Artemisgatan i Hjorthagen. Ett stenkast från bron som tar dig till Lidingö och lika nära Östermalm och Norra Djurgårdsstaden. Patienter har gett kliniken betyget 5, högsta möjliga, på Reco.

– En fantastisk utveckling för vår verksamhet, säger legitimerad tandläkare Saman Neman. Vi ett-årsjubilerar i höst och kan fira det med att vi redan har över tusen patienter. De flesta kommer till oss via rekommendationer.

Strävan är att alla ska kunna få tillgång till tandvård. Både ur ett ekonomiskt perspektiv samt känslomässigt.

     – Vi håller priser som är mycket attraktiva samt ger möjlighet till finansiering och delbetalning.  och strävar efter att ha många lediga tider. Den tandvårdsrädda ger vi mer tid och förklarar ingående hur processen kommer att se ut. Vi ger dem också tid att fundera. Idag har vi tekniker och procedurer som gör att tandvården kan vara helt smärtfri.

Det finns mycket att göra för att du ska kunna behålla dina friska tänder hela livet, menar Maryam och Saman. Bra vanor i förebyggande syfte.

– Våra allmänna rekommendationer är att borsta tänderna två gånger om dagen, morgon och kväll, använda tandtråd eller tandsticka samt gärna tandskölj med fluor i. Tandkrämen på borsten, som med fördel är elektrisk, ska motsvara två centimeter. Det här tar fyra till fem minuter, två gånger om dagen.

Utöver det rekommenderar Tandea regelbundna besök hos tandläkaren. Detta är lite individuellt och något som kan planeras med hjälp av din tandläkare. Till tandhygienisten bör du gå två gånger per år. Tandhygienisten arbetar förebyggande och kan också se begynnande tandlossning. En smygande folksjukdom som drabbar så många som 40 procent av alla vuxna svenskar.

Maryam Kazazi, legitimerad tandhygienist med över elva års yrkeskompetens samt klinikchef på Tandea i Hjorthagen.

– Det är en tyst, smygande sjukdom som kan drabba vem som helst. Det är en inflammation i munhålan som angriper tandbenet då kroppen själv försöker ta hand om inflammationen, vilket får till följd att tänderna lossnar.

Många sjukdomar är relaterade till munhålan och tandläkare samt tandhygienister kan se i munnen hur kroppen mår. Inför stora läkarbehandlingar som berör exempelvis hjärta, lungor, cancer och liknande skickas patienten alltid till en tandklinik för kontroll och för att sanera munhålan på bakterier.

– Den senaste forskningen vi tagit del av är att man även ser ett samband mellan demens, alzheimers och antalet tänder som finns kvar i munnen.  Därför är det viktigt att antingen bibehålla sina tänder eller sätta in implantat, som i det här fallet har samma funktion som dina originaltänder.

Kliniken utför även tandblekningar med blekskena antingen via hemma-blekning eller på kliniken, samt erbjuder estetiska injektioner i form av botox och fillers.

     – Vi värnar verkligen om den förebyggande tandvården, för att undvika att hamna i större problem och stora kostnader, avrundar Maryam och Saman på Tandea Hjorthagen.


Les fler av våre artikler